‘HOOOO MAAR.’ DE KOETSIER BRENGT HET PAARD TOT STILSTAND IN DE DOORRIT. TERWIJL ZIJN PASSAGIERS UITSTAPPEN, SPANT HIJ DE KNOL UIT. MORGENOCHTEND VERVOLGEN ZIJ HUN REIS. NU EERST EEN WARME MAALTIJD.

Over Herberg in de Valk

Herberg In de Valk kent een rijke historie. Het woonhuis en de gelagkamer stammen uit 1630. De schuur en de doorrit met bovenzaal en houten tongewelf volgen in de 18e en 19e eeuw. Gasten reizen aan per koets, met de trekschuit of de snikke in haven De Kolk. Zij laven zich hier aan drank, spijzen en een warme bedstee.

Er is altijd bedrijvigheid bij de herberg. Van kermissen en boeldagen tot stierenkeuringen en paardenraces. Zo organiseert kastelein Enne Reintjes op 4 juli 1810 een harddraverij. Inzet: twee fraaie hoofdstellen.

De oude haven is inmiddels gedempt en bezoekers van de herberg komen tegenwoordig zonder paard en koets. Overnachten doen zij in een van de twee luxe kamers van de B&B. Het 4-gangenmenu wisselt elke twee maanden. Wat hetzelfde is gebleven, is de gastvrijheid. Kom dus vooral een keer langs in ons restaurant of op ons terras (uitgeroepen tot Beste Terras van Groningen 2021).

Vragen? We vertellen u graag meer. 
Mark-Willem Evenhuis en Evelien Aikema

Gault & Millau

Herberg In de Valk was in 2022 een van de stijgers in de Gault&Millau gids met 13 punten en een eerste koksmuts.

In 2021 behaalde het terras een zevende plaats in de Terras Top 100-lijst van Misset Horeca en werd daarmee het Beste Terras van Groningen.

Openingstijden

Lunchen & borrelen

Lunchkaart; 12.00 – 16.00 uur, 
Donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag

Kom langs of reserveer via 0595 855 795 of info@herbergindevalk.nl

Diner

Ons dinerconcept Ruimte(s) voor Smaak & Beleving heeft een vaste starttijd. We starten elke avond om 18.30 uur met het diner. Reserveer om zeker te zijn van een tafel.

Bed & breakfast

Overnachten is mogelijk op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Kamerhuur is inclusief ontbijt, oplaadpunt voor uw elektrische fiets en gratis koffie en thee op de kamer.